Kedves Látogatónk! Szolgáltatásunk színvonalának biztosítása érdekében a weboldalunkon adattárolásra alkalmas, ún. sütiket (cookie-t) használunk.További információk

IPU Magyarország Kft.

H-1118 Budapest, Sasadi út 66.

Tel:

(06-1) 206-1989

 

(06-1) 206-1990

Fax:

(06-1) 206-2004

E-mail:

SEMPELL Visszacsapószelep és csappantyúk

SEMPELL Visszacsapószelep és csappantyú

Visszacsapó szerelvények az atomerőművi technológiákban többnyire gőz és vizes rendszerekben kerülnek betervezésre.

Szokásos módon gőzrendszerekben csillapítatlan visszacsapó szerelvények kerülnek felhasználásra. Előnyük egyszerű és kompakt kivitelükben rejlik, ellenállásuk alacsony és karbantartásuk egyszerű.

Vízszintes vezetékrendszerekben előnyös az ülékes visszacsapószelepek, amelyek sarok kivitelben is készülhetnek, ülékük az áramlással szemben helyezkedik el. Vizes rendszerekben csappantyúk vagy visszacsapószelepek csillapított kivitelben kerülnek kiválasztásra.

A csillapított visszacsapórendszerek hasonlóak a nemcsillapítotthoz, de egy dugattyúrendszer a zárási folyamat során olyan mértékben fékezi a zárótestet, hogy vízütésektől nem kell tartani. Ezek a szerelvények a mindenkori specifikációnak megfelelően kerülnek mértezésre és kialakításra.

Vész és biztonsági rendszerek esetében speciális visszacsapószelepek illetve csappantyúk kerülnek kiválasztásra, ezek a különleges rendeltetésre szánt szerelvények blokkoló vagy nyitó tengellyel kerülnek gyártásba.