Kedves Látogatónk! Szolgáltatásunk színvonalának biztosítása érdekében a weboldalunkon adattárolásra alkalmas, ún. sütiket (cookie-t) használunk.További információk

IPU Magyarország Kft.

H-1118 Budapest, Sasadi út 66.

Tel:

(06-1) 206-1989

 

(06-1) 206-1990

Fax:

(06-1) 206-2004

E-mail:

SEMPELL Biztonsági szelep

SEMPELL VS99

Sajátközeg vezérlésű biztonságiszelep, mint térfogat kompenzátor berendezés

Tömör

A zárótestet az üléken egészen a szelep megszólalásáig a teljes rendszernyomás terheli. Ez a magasnyomás garantálja az abszolút tömörséget és alapvetően megkülönbözteti a rugóterhelésű biztonsági szelepektől, amelyek zárófelületeit a megszólalás előtti időszakban csak kismértékű felületi nyomás terhel.

Üzemi készültség

Ez a rendszer a tehermentesítés elvén működik, minden működő egysége belső tiszta nyomott térben helyezkedik el, így konstans üzemi hőmérsékleten van. A megszólalás pillanatában a hirtelen hőtágulástól származó kellemetlen körülmények így nem jönnek létre.

Kis helyigény

Azáltal, hogy a szelep vezérléséhez az üzemi nyomást használjuk a dugattyúk hatófelületei kisméretűek. A tervezés során mindig előtérbe helyezett helyigény igen kicsi. A szelep nem foglal el több helyet, mint az adott vezetékben egyébként használatos könyökidom.

Az ülékfelületek nincsenek koptató hatásnak kitéve

A zárófelületek a kúpon és a házban az áramlási zónán kívül helyezkednek el, így a nagysebességből eredő koptatóhatás itt nincs jelen, mint pld. egyéb, a nyomással szemben záró szerelvények esetén. Az ülék zárófelületei a már általunk kipróbált formának köszönhetően a koptató hatástól védelmet élveznek. Még esetleges kis mennyiségű szennyező anyagok átáramlása szelepen, mint például hegesztési salakok vagy hegesztési spriccek sem okoznak a tömítőfelületeken károsodást.

A harangblende zajszegény áramlást biztosít

A szelepekbe beépített harangblende különleges formájának és beépítésének köszönhetően rezgés ellen biztosított és a hőmérsékletekre elasztikus. Egy megfelelő szögben egymással szemben elhelyezett furatok mérete úgy van megválasztva, hogy eltömődések, elzáródások nem jönnek létre.

Tömszelence mentes

Minden belső alkatrész a gyakorlatban jól bevált magasan ötvözött anyagokból a hőtágulási igényeket figyelembe véve magas precízió mellett készülnek. Ezen alkatrészek már 40 év gyakorlata alapján normarendszerben lettek beépítve. Az egyetlen mozgó alkatrész a dugattyú a dugattyúgyűrűkkel tömszelence mentes kivitelének köszönhetően mozgásában nincs hátráltatva. A szelep tömszelence mentes.

Maga a ház csak nyomástartó, nem funkcionális rész.

Ezért mint formadarab a csővezetékben mindig behegesztésre kerülnek.

1.Vezérlő vezeték

2.Feltöltőfurat

3.Felfűtővezeték

4.Fődugattyú