Kedves Látogatónk! Szolgáltatásunk színvonalának biztosítása érdekében a weboldalunkon adattárolásra alkalmas, ún. sütiket (cookie-t) használunk.További információk

IPU Magyarország Kft.

H-1118 Budapest, Sasadi út 66.

Tel:

(06-1) 206-1989

 

(06-1) 206-1990

Fax:

(06-1) 206-2004

E-mail:

Gestra Kazánműszerezés

Gestra NRG 16-50

Az NRG 1...-50 szintérzékelő elektródákat az NRS 1-50 szintkapcsolóval együtt gőzkazánok es forróvíz előállító berendezések vízszinthatárolójaként alkalmazzák.
A vízszinthatároló kikapcsolja a fűtest, ha a berendezésben a vízszint nem éri el a vízszintre megszabott MINIMUMOT (NW).

Működés

Vízszint MINIMUM alatt a szintérzékelő elektróda nem ér a vízbe es az NRS 1-50 szintkapcsoló vészjelzést ad le. A „vízszint a MINIMUM (NW) alatt“ kapcsolási pontot az elektróda mérőpálca hossza határozza meg. A szintérzékelő elektróda a vezetőképesség mérés elve alapján dolgozik és önellenőrző rendszerben működik. Ez azt jelenti, hogy egy tömítetlen, illetve szennyezett elektróda-szigetelő es / vagy egy elektromos csatlakozási hiba szinten vészjelzést vált ki.
A szintérzékelő elektródát a gőzkazánok, tartályok, illetve a forróvíz előállító berendezések előremenő vezetékének belsejébe szerelik. Egy berendezés oldali védőcső biztonságossá teszi a működést.
Az NRG 1...-50 szintérzékelő elektróda közös védőcsőbe, illetve mérőedénybe szerelhető a GESTRA szintérzékelő elektródával, a szintkapcsolóval vagy a vízszintszabályozó szinttávadójával, illetve a magas vízszinthatárolóval. Ha a szintérzékelő elektródát egy, a kazánon kívül elhelyezett, elzárható mérőedénybe szerelik, az összekötő vezetékeket rendszeresen öblíteni kell. Az öblítési időt, illetve az öblítési folyamatot egy kiegészítésképpen szerelt SRL ellenőrző logika felügyeli. Ha az összekötő gőzvezetékek átmérője ≥ 40 mm, illetve a vízvezetékek átmérője ≥ 100mm, a készüléket berendezésen belül kell felszerelni. Ebben az esetben mellőzni lehet az előbb ismertetett öblítési eljárások felügyeletet.

Üzemi nyomás
NRG 16-50: PN 40, 32 bar 238 °C-on

Mechanikus csatlakozás
G . menet, EN ISO 228-1 szerint (NRG 16-50, NRG 17-50, NRG 19-50)